De voordelen van de pakket automaat van PostNL

  • Niet afhankelijk van de openingstijden van het PostNL-afhaalpunt
  • Niet meer thuis hoeven wachten op de pakketbezorger
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week pakketten afhalen

De pakket automaat is ideaal als je reist met het openbaar vervoer. Eenvoudig je pakket op je reis meenemen van of naar het werk. Als jouw pakketje in de automaat wordt afgeleverd, ontvang je een sms’je met een unieke openingscode. Deze openingscode is gekoppeld aan het mobiele nummer (die je hebt opgegeven bij de bestelling) waardoor alleen jij erbij kunt. Na 24 uur ontvang je een herinnering per sms. Als dan na 3 dagen het pakket nog niet is opgehaald, dan wordt het pakket automatisch naar een PostNL-afhaalpunt in de buurt van de pakketautomaat overgebracht. Hier blijft het pakket nog 1 week beschikbaar om afgehaald te worden, neem hierbij wel een legitimatie mee.

Let op! Je pakket is nu nog maar 1 week beschikbaar om af te halen, daarna gaat het pakket automatisch retour naar ons magazijn. In dat geval zullen er bijkomende kosten aan je worden doorberekend om het pakket nogmaals te versturen.

Waar vind ik de pakketautomaat?

Op steeds meer treinstations is er een pakketautomaat van PostNL te vinden. PostNL heeft nu pakketautomaten in of bij verschillende grote NS stations, momenteel zijn dat; Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol Plaza, Breda, Eindhoven, Leiden Centraal en Almere Centrum. De locaties met pakket automaten wordt verder uitgebreid, zodat er op termijn altijd een pakketautomaat bij jou in de buurt te kiezen is.
Sinds kort is PostNL, in Almere, een proef gestart met pakketautomaten gecombineerd met brievenbussen. In diverse wijken in Almere staan op centrale locaties deze Pakket- brievenbusautomaten.

Hoe kies ik deze optie?

  • Vul onder Factuurgegevens eerst alle gegevens in, de straatnaam en woonplaats worden gecontroleerd en automatisch ingevuld aan de hand van postcode en huisnummer.
  • Kies bij de Bezorgopties voor Afhalen bij PostNL punt
    Er verschijnt dan een dropdown met de dichtstbijzijnde PostNL-pakketautomaat als eerste.
  • Wil je een andere automaat? Selecteer dan in de dropdown een andere pakketautomaat.
  • Je krijgt van ons bericht wanneer de bestelling wordt verzonden. De volgende dag na 15:00 uur ligt je bestelling klaar in de gekozen automaat.
  • Attentie! je ontvangt een sms op het door jou opgegeven mobiele nummer. Dit is je persoonlijke openingscode.