Koolhydraatarm dieet

Banner-koolhydraatarm-categorie

Koolhydraten is een verzamelnaam voor verschillende soorten suikers zoetstoffen en zetmeel die in ongezonde producten als koek, snoep en chips, maar ook in basisvoedingsmiddelen als brood, pasta en aardappelen zitten. Ideaal om af te vallen. Of om op gewicht te blijven nadat je een dieet heeft gevolgd. Bij een koolhydraatarm dieet wordt de inname van koolhydraten beperkt. Om af te vallen dien je minder koolhydraten te eten dan het lichaam nodig heeft, zodat het op zoek gaat naar andere energiebronnen. Begin je met koolhydraatarm eten, dan schakelt jouw lichaam na ongeveer 48 uur over op de verbranding van vet, waardoor je af gaat vallen.lees meer

Toon filters

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Effectief en makkelijk toepasbaar

De bedenker van het koolhydraatarm dieet is de Amerikaanse cardioloog dr. Atkins. Zijn succesvolle afvalmethode heeft in de loop der jaren steeds meer aanhangers gekregen. Voor veel mensen blijkt het een effectieve en makkelijk toepasbare manier om gewicht te verliezen. Natuurlijk vraagt koolhydraatarm eten om enige discipline en aanpassingen in jouw eetpatroon, maar door de speciale producten, lekkere gerechten en vele variatiemogelijkheden is het zeker niet moeilijk vol te houden.

Koolhydraatarm eten: wat eet je?

Voor een koolhydraatarm dieet zijn speciale producten met een verlaagde hoeveelheid koolhydraten verkrijgbaar, zowel voor ontbijt, lunch, diner als tussendoor. In de webshop van Dieetland vind je onder andere shakes en repen, maar ook pasta, pannenkoeken, wraps, soepen, sauzen en dressings, omeletten, broodmixen, muesli, koekjes, suikervrij snoep, beleg en verschillende dranken. Daarnaast kun je ook koolhydraatarm eten uit de reguliere supermarkt nemen zoals vis, vlees en veel verse groenten. Uiteraard is het ook belangrijk om voldoende (minstens 1,5 liter per dag) te drinken.

Gemak, duidelijkheid en afwisseling

Het koolhydraatarme dieet bestaat uit vier fases: oplopend van streng tot minder streng. Bij de vierde en laatste fase weet je met welke hoeveelheid koolhydraten je levenslang een stabiel gewicht kunt houden (de koolhydratenbalans). Veel mensen blijven vanwege het gemak, de duidelijkheid en afwisseling ook dan gebruik maken van de producten in de webshop.