Atkins dieet

Banner-atkins-categorie

Het Atkins dieet is een koolhydraatarme manier van eten, bedacht door de Amerikaanse cardioloog Robert Coleman Atkins. Bij dit dieet gaat Atkins ervan uit dat het eten van teveel koolhydraten een grote rol speelt bij overgewicht en de toename van welvaartsziekten. Door minder koolhydraten en juist meer eiwitten en goede vetten te eten kun je op een gezonde en doeltreffende manier afvallen. Hiervoor heeft Atkins een eigen lijn met koolhydraatarme dieetproducten op de markt gebracht.lees meer

Toon filters

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Complete productlijn voor het Atkins dieet

Om het je gemakkelijk te maken is er onder de merknaam Atkins een complete lijn koolhydraatarme producten verkrijgbaar. Ze zijn onderverdeeld naar het moment van de dag. Zo is er voor ’s ochtends de serie Day Break, die onder andere bestaat uit een aardbeishake, hazelnoot-chocoladerepen en een speciale broodmix. Advantage bestaat uit een reeks maaltijdvervangers voor de lunch en het diner, zoals verschillende soorten pasta, een vanille- en cappuccinoshake en repen met kokos en amandel of sinaasappel en chocolade. Voor tussendoor zijn er producten uit de categorie Endulge, die onder meer lekkere snacks als een reep met karamel en nootjes en pinda’s met een laagje chocolade omvat.

Amerikaanse Atkins producten

In Nederland zijn standaard alleen de producten van de Nederlandse Atkins verkrijgbaar. Er bestaat echter ook een productlijn van de Amerikaanse Atkins. Deze is zeer uitgebreid en bevat veel lekkere koolhydraatarme producten die in Nederlandse winkels niet verkrijgbaar zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de candies. Dit zijn een soort M&M’s, zowel mét als zonder nootjes. Ook zijn er zeer veel smaken Atkins repen, zowel te gebruiken als vervanging van een snack of als maaltijdreep. Bijzonder bij Dieetland is dat we niet alleen Nederlandse Atkins producten aanbieden, maar ook Amerikaanse Atkins producten.

Vier fasen

Het Atkins dieet bestaat uit vier fasen. De eerste is de strengste: je eet dagelijks slechts 20 gram netto koolhydraten, zodat meteen snel afvalt. Tijdens fase twee en drie kun je steeds iets meer koolhydraten nemen. In de vierde en laatste fase vind je de juiste hoeveelheid koolhydraten om op gewicht te blijven; dit wordt de koolhydratenbalans genoemd.
Naast de koolhydraatarme producten van Atkins hebben we ook een ruim assortiment met koolhydraatarme producten van andere merken. Wil je alle koolhydraatarme producten zien? Bezoek van Low Carb Club.